Lidt Varberg og hjem til Danmark

Her er et par billeder fra Varberg ,som er meget besøgt på grund af bl.a.: fæstningen, havnen med lystbåde og færgen fra Grenå, kallvandsbadet, nøgenbade-strande, de mange andre strande, windsurfere, kurbade, kunstnermiljøet, designerne, den hyggelige by med mange butikker og gå ibyen steder….Kort sagt et sted der masser af gang i…og med en masse historie bag sig….

Kallvandsbadet som er åbent hele året og har en afdeling for mænd og kvinder.
Varbergs fæstning, blev opført i 1290’erne. Varberg hørte til Danmark fra vikingetiden og frem til ca. år 1300 hvor området igen var svensk frem til 1365, hvor det blev tilbage-erobret af Kong Valdemar Atterdag af Danmark.
Noget af fæstningen, der har også huser et par muséer som vi dog ikke var inde og kigge i.
Lidt kanoner med udsigt til byen og havnen.
Varberg by, ved havnen, hvor der er bl.a. sølvsmedie, keramikværksted og glaspusteri.

Fredag morgen var det op og pakke udstyret ned og så afsted mod Helsingborg. Vi kørte afsted i et indimellem gevaldigt regnvejr og det var så voldsomt på et tidspunkt at min motorcykel gik ud, 4 gange . Det lykkedes også GPS’en at miste forbindelsen, så lige pludselig var vi på vej nordpå igen, så det blev til en lille omvej på 25-30 kilometer.
Vi ville have stoppet i Halmstad og Höganäs, men vi var så våde at vi bare ville hjem, nu var det ikke så sjovt mere…Mine skindbukser og lange skiunderbukser var så våde, at jeg nær aldrig havde fået dem af på toilettet ombord på færgen, og allerværst:
Jeg havde nær slet ikke fået dem hevet op igen…
Det havde været et kønt syn, mig i bar r.. på motorcykel hjem fra Helsingør…..hihi det kunne jo også have været en anderledes måde at afslutte ferien på…
Nu var det så kun handskerne jeg opgav at få på igen, og heldigvis regnede det ikke i Danmark..

Så det var den ferie (næsten), godt brugt men med en masse gode oplevelser, og et par stykker mere tilgode

Næsten i havn i Helsingør og så hjem ad Strandvejen, samme vej ud, samme vej hjem…
Nåeh ja, antal kørte kilometer på hele ferien: ca. 1900.
Reklamer

4 thoughts on “Lidt Varberg og hjem til Danmark

  1. Dejlige billeder fra Varberg. Vi var der for nogle år tilbage. Der er et fantastisk fuglereservat på vej nord mod Göteborg. Lyder ellers som en dejlig tur, bortset fra regnbygerne

  2. Nu har jeg været på ferie i Sverige! Næsten da. Det har været hyggeligt at følge med på jeres tur og se de dejlige billeder. Jeg holder meget af Sverige og er især begejstret for alle de skønne træhuse.

  3. Hej Havehydre, og tak.Der ligger Getteöen som har mange fugle, og et fugletårn…Vi prøvede først at få en plads på campingen derude, men alt var optaget, også i Appleviken, så derfor måtte vi til Södra Näs….Hej Mia og velkommen, det var fint du kunne være med til Sverige ;-)) ja de er herlige de skønne træhuse….mon der er noget der hedder Svenskofil ? Det må undersøges…

  4. Sikke dejlige billeder du har taget i Sverige – jeg bliver aldrig træt af hverken Sverige eller Norge og behøver slet ikke at rejse længere væk. Og så kommer min familie på både min mors og fars side egentlig fra Sverige.God lørdag til dig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s